Utilizarea cepei ca medicament natural

Una dintre cele mai populare legume din lume, ceapa, un ingredient primar în bucătăria mondială, are, de asemenea, o serie de beneficii pentru sănătate, care trec deseori neobservate de meseni.

Ceapa este bulbul plantei, a cărui regiune de origine este cu adevărat necunoscută, deși există înregistrări că a fost cultivată de mai bine de 5000 de ani. Experții au ajuns la concluzia că această legumă ajută la prevenirea și tratarea unei largi varietăți de afecțiuni care pot varia de la gripă la boli de inimă și chiar diabet. Consumul lor, atât crud, cât și gătit, vă ajută să vă mențineți sănătos.

Beneficiile cepei


În afară de utilizările sale pur gastronomice, ceapa ne oferă o cantitate semnificativă de beneficii sănătoase datorită diferitelor sale proprietăți pozitive pentru organism. La doar 45 de calorii pe porție, ceapa nu conține colesterol și are un conținut scăzut de sodiu.

Ceapa este 90% apă, dar asta înseamnă că restul de 10% este încărcat cu substanțe nutritive și beneficii precum uleiuri esențiale, minerale precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu, sodiu și sulf și vitamine din grupele B, E, C, aminoacizi și fibre.

Ceapa este un diuretic excelent, astfel încât consumul său este recomandat persoanelor care suferă de insuficiență renală, gută, pietre la rinichi, printre altele.

Putem folosi ceapa ca expectorant, bactericid și fungicid, perfect pentru cazurile de răceală sau gripă, bronșită etc., iar aceste afecțiuni pot fi tratate lăsând o ceapă tocată lângă pat noaptea.

Ceapa este bogată într-un flavonoid numit quercetin.

Datorită conținutului ridicat de minerale, ceapa este recomandată pentru tratarea anemiei.

Pentru crampe și stări de leșin, plasarea unei bucăți de ceapă sub nas ajută la evitarea lor.

Ceapa elimină radicalii liberi, contribuind la un sistem imunitar puternic.

Ceapa poate reduce și mâncărimea și umflarea în urma mușcăturilor țânțarilor, albinelor, puricilor și a altor mușcături de insecte prin plasarea bucăților de ceapă proaspătă în regiune.

Inima, ca organ vital, poate fi beneficiată de consumul de ceapă, deoarece compușii cepei roșii care îi conferă proprietăți anticoagulante în același timp că ajută la reducerea colesterolului și a trigliceridelor.

Ceapa și componenta lor folică sunt excelente pentru a vă ridica moralul și a vă simți bine. În plus, deși ceapa poate lăsa respirația urât mirositoare, mestecând-o câteva minute, ucide marea majoritate a bacteriilor din gură și întărește dinții; Respirația urât mirositoare poate fi eliminată ulterior prin clătirea gurii cu apă și suc de lămâie.

Respirația în mirosul unei cepe poate încetini sângerările nazale. În plus, această legumă promovează sănătatea oaselor, prevenind deteriorarea lor timpurie.

Folosit de bunicii noștri ca remediu la domiciliu pentru a reduce inflamația și a trata astmul.

Una dintre puținele contraindicații ale cepei este aportul acesteia la persoanele care au stomacul delicat și suferă de reflux sau arsuri la stomac, acestea ar trebui să evite consumul acestei legume. Fructoza din ceapă poate provoca gaze și balonare. Consumul de cantități mari de ceapă verde poate interfera cu medicamentele care diluează sângele datorită conținutului ridicat de vitamina K, astfel încât să-și poată reduce funcția pentru a subția sângele.

Așadar, nu ezitați să includeți ceapa în dieta zilnică pentru a profita de toate beneficiile sale și, dacă o consumați deja, încercați să creșteți cantitatea acesteia. Veți începe să vedeți rezultatele în cel mai scurt timp.

Dieta în menopauză

DE CE CEEA CE MÂNCĂM ESTE CHEIE ÎN TIMPUL MENOPAUZEI ?

Menținerea unei diete variate și echilibrate este întotdeauna importantă, dar în timpul perimenopauzei și menopauzei este esențial să vă simțiți bine și să aveți o calitate a vieții mai bună. Într-o asemenea măsură încât felul în care mâncăm face ca aceste simptome să fie mai mult sau mai puțin acute.

Pentru a ne simți stocurile de energie foarte ridicate, tipul și calitatea alimentelor pe care le consumăm sunt la fel de importante, precum distribuția calorică pe care o facem în timpul zilei. Este foarte recomandat ca micul dejun să ne ofere 25% din caloriile și substanțele nutritive zilnice și ca restul să fie împărțit în încă 2 sau 3 aporturi, lăsând 3-4 ore fără să ciugulească între mese pentru o bună gestionare a glucozei în sânge.

Ai auzit de post intermitent?

Potrivit unui articol publicat de Harvard Medical School, postul intermitent poate fi o bună practică de încorporat atunci când trecem prin dezechilibrele hormonale ale menopauzei. Bine gestionat, ne ajută să controlăm greutatea. Permite organismului nostru să proceseze mai bine carbohidrații pe care îi consumăm, astfel încât să nu ne forțăm în mod constant pancreasul să producă insulină pentru a neutraliza excesul de glucoză liberă din sânge.

Deși există multe modalități de a efectua postul intermitent, cel mai frecvent și mai suportabil este de a permite aproximativ 14-16 ore între cină și micul dejun. Astfel lăsăm fagocitele care sunt coșurile de gunoi să acționeze și ne îmbunătățim sistemul imunitar.

Îmi place să văd și să experimentez menopauza ca pe o călătorie. O călătorie pentru a explora noi scenarii și potențialități. Desigur, ca pasageri în această călătorie, trebuie să ne deschidem mintea și să ne adaptăm la noile realități. Cu câteva ajustări vom călători mai confortabil.

CARE SUNT CEI MAI BUNI COMPANIONI IN CALATORIA NOASTRA

Grăsimi sănătoase

Grăsimile precum acizii grași omega-3 scad frecvența bufeurilor și intensitatea transpirațiilor nocturne. Acestea reduc trigliceridele și consumul lor scade colesterolul LDL („rău”) și crește HDL („bun”).

Găsim omega-3 în peștele gras sau gras (sardine, macrou, hering, hamsii, somon etc.), de asemenea, în nuci și în unele semințe precum chia, in, susan, semințe de dovleac și cânepă.

Proteine ​​de calitate

În această etapă a vieții este necesară creșterea consumului de proteine ​​pentru a nu pierde masa musculară. Recomandarea nutrițională pentru consumul zilnic este de 1 până la 1,2 grame de proteine ​​cu valoare biologică ridicată pe kg de greutate corporală. Ouă, pește, leguminoase, produse lactate (mai bine fermentate) și carne cu moderatie. Sursă ecologică cât mai mult posibil pentru a evita pesticidele care sunt perturbatoare ale hormonilor.

Alimente bogate în fitoestrogeni

Fitoestrogenii sunt molecule care au un efect estrogenic asupra corpului nostru, compensând parțial pierderea de estrogeni. Deși nu sunt la fel, funcționează ca estrogeni slabi. Printre alimentele care conțin în mod natural fitoestrogeni găsim boabe de soia fermentate (miso, tempeh, tamari, natto), naut, varză de lucernă, rădăcină de kudzu, arahide, semințe de in, orz, struguri, fructe de pădure, prune și ceai verde și negru. În acest fel, este și mai digestiv și ne avantajează microbiota.

Fructe și legume proaspete și de sezon

Legumele și fructele sunt surse excelente de vitamine și minerale, fibre și antioxidanți, mari protectori ai celulelor noastre împotriva îmbătrânirii. De aceea, studiile nutriționale recomandă o dietă bazată pe minimum 50% plante. Diferite studii au arătat că consumul de mai multe legume, fructe, fibre și soia fermentată reduce bufeurile și îmbunătățește sănătatea și calitatea vieții în timpul menopauzei.

Cereale integrale

O dietă bogată în cereale integrale este asociată cu un risc mai mic de boli care apar odată cu vârsta. Acest lucru se datorează faptului că cerealele integrale față de cerealele rafinate sunt bogate în fibre și vitamine B, cum ar fi tiamina, niacina, riboflavina și acidul pantotenic. Cerealele rafinate ne cresc nivelul de zahăr din sânge. Deci, schimbați-le pentru cereale integrale, cum ar fi orezul brun, pâinea integrală, fulgi de ovăz, quinoa, hrișcă, kamut sau secară.

Fermenti

O microbiotă intestinală bogată și variată ne ajută să metabolizăm fitoestrogenii și să-i transformăm în forma lor activă prin enzime prezente în anumite bacterii. Incorporarea alimentelor fermentate în dieta noastră, varză murată, kimchi, băuturi precum kefir sau kombucha și soia în forma lor fermentată (miso, tamari, tempeh sau natto), contribuie la această diversitate de bacterii în microbiota noastră.

Alimente bogate în calciu

Scăderea estrogenului determină o reducere a masei osoase. Înainte de vârsta de 50 de ani, este recomandabil să luați 1.000 mg de calciu pe zi și 1.500 mg / zi în anii următori. Produsele lactate nu sunt singura alternativă, mai ales când de-a lungul anilor am dezvoltat o intoleranță la ele. Calciul se găsește și în leguminoase, susan, broccoli, frunze verzi, nuci, hamsii … Pentru ca absorbția calciului să fie ridicată, este necesară vitamina D, care poate fi sintetizată cu suplimente alimentare și băi de soare. Practica exercițiului fizic ne ajută să fixăm calciu în oase.

Fii bine hidratata

Menținerea unei bune hidratări în acest stadiu este mai importantă ca niciodată. Pe lângă beneficiile sale pentru sănătate, ameliorează bufeurile și ajută la compensarea pielii uscate și a mucoaselor. Un minim de 2 litri de apă pe zi sub formă de apă minerală, infuzii neîndulcite sau bulionuri ne vor ajuta să luptăm împotriva stresului, să reducem durerile de cap și să avem un tranzit intestinal bun. Includerea unui bulion de măduvă (făcut cu oase) ne oferă, de asemenea, proteine, în special colagen și glutamină, care au grijă de țesuturile noastre și ne protejează pereții intestinali de permeabilitatea intestinală.

CARE SUNT CEI MAI RAI COMPANIONI DE CĂLĂTORIE

Uneori ne concentrăm doar pe noutățile pe care trebuie să le introducem în dieta noastră, dar adevărul este că, în cazul menopauzei, este la fel de important ceea ce trebuie să evităm pentru a reduce simptomele, cum ar fi bufeurile, creșterea în greutate și lipsa pelviană podea. În hrănirea acestei etape a vieții, mai puțin este mai mult. Așadar, scrieți lista însoțitorilor de călătorie răi:

Zaharuri și carbohidrați rafinați și prelucrați

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge sunt legate de o incidență mai mare a bufeurilor și, după cum știm deja, alimentele procesate (cu zaharurile lor adăugate) cresc glicemia rapid. Prin urmare, limitarea consumului de zaharuri și alimente procesate ajută la menținerea bufeurilor la distanță în timpul menopauzei.

Alcoolul și cofeina

Studiile au arătat că cofeina și alcoolul accentuează incidența bufeurilor. De asemenea, aceste substanțe sunt cunoscute pentru tulburările de somn, iar multe femei care trec prin menopauză au probleme cu somnul.

Sare

Aportul excesiv de sare pe măsură ce îmbătrânim ne face mai vulnerabili la hipertensiune și boli de inimă. În plus, sarea provoacă retenție de lichide în picioare, șolduri și abdomen.

Amintiți-vă că mâncarea este doar un picior al scaunului. Pentru a găsi din nou echilibrul, intervin și alți factori: calitatea somnului, gestionarea emoțională, exercițiul fizic și capacitatea noastră de a gestiona stresul.

„Menopauza ne invită să ne privim pe noi înșine mai mult decât oricând”.

Cunoașteți beneficiile și proprietățile sănătoase ale Persimmon-ului

Nu este o surpriză și nu este necunoscut faptul că fructele oferă nenumărate beneficii pentru persoanele care au reușit să le adauge pozitiv în dieta zilnică. Cu toate acestea, există unele fructe care tind să treacă foarte neobservate de majoritatea oamenilor și care au proprietăți benefice deosebite, în acest caz vom vorbi despre unul, persimmonul.

Persimmon este un fruct al unui copac care poartă același nume. Fructul în sine arată ca o boabă, care după ce a fost recoltată trebuie lăsată să se coacă încă o dată. Pulpa fructului imatur este dură, comestibilă, cu gust dur și extrem de astringentă. Când se maturizează, capătă o textură fină și o aromă foarte dulce. Pentru a accelera maturarea, poate fi rulat în hârtie împreună cu banane sau mere.

Cultivarea acestui fruct are origini asiatice, în special China și Japonia, țări în care până în secolul al VIII-lea exista o cultură frecventă de curmale. De-a lungul timpului, a devenit popular convertind Brazilia și Israel împreună cu cele două națiuni originale, ca principali producători de Persimmon. Numele său provine de la kaki, denumirea japoneză a fructului.

Acest fruct, foarte bogat în apă și nutrienți, s-a dovedit a avea o cantitate bună de proprietăți medicinale și sănătoase pentru organism, dintre care vom continua să le evidențiem pe cele mai importante de mai jos.

Proprietăți și beneficii ale Persimmonului.
Este un fruct bogat, este criptoxantina, cauza culorii sale portocalii și a catechinelor și galocatechinelor, antioxidanți recunoscuți care, la rândul lor, oferă proprietăți antiinflamatorii și antihemoragice, în plus față de alți nutrienți precum vitaminele A, C și B, calciu , fier, magneziu, fosfor și potasiu.

Datorită acestui fapt, acest fruct este bogat în beneficii pentru sănătate. Datorită aportului său mare de fito-nutrienți și antioxidanți, acestea sunt esențiale pentru a evita semnele îmbătrânirii, dar în același timp luptă împotriva radicalilor liberi.

Datorită contribuției sale de potasiu și calciu, kakiul este, de asemenea, extrem de eficient ca diuretic natural, contribuind la reducerea retenției de lichide și la regularizarea proceselor digestive. La aceasta se pot adăuga: amelioreaza stresul și oboseala, deoarece acest fruct are un conținut ridicat de zahăr și potasiu.

Pentru detoxifierea organismului, kaki funcționează ca un instrument foarte eficient, deoarece ajută la neutralizarea toxinelor și la promovarea bunei funcționări a ficatului, care, la rândul său, accelerează neutralizarea substanțelor nocive găsite în organism.

Dacă suferiți de hipertensiune, consumul de kaki vă poate ajuta să reduceți tensiunea arterială și, la rândul său, să preveniți afecțiunile legate de inimă. Nu ezitați să consumați Persimmon ca sursă de nutrienți esențiali pentru protecția vederii și a organului ocular în general, deoarece componentele sale, cum ar fi vitamina A, C, K și alți fitonutrienți, sunt extrem de pozitive pentru sănătatea retinei.

Deoarece cunoaștem beneficiile acestui fruct, amintiți-vă că îl puteți consuma crud sau în suc, și coaja este comestibilă, nu uitați să o spălați bine și să începeți să vă bucurați de beneficiile naturale ale persimmonului.

Soiuri de kaki.
Ele sunt împărțite în funcție de astringența lor:

Astringenți: Cele tradiționale au nevoie de coacere pentru consum.
Fără astringenți. Cei cu cel mai mare consum de astăzi. Soiuri de tip măr: sharon și fuyu.
Proprietățile nutriționale ale persimmonului.
Carbohidrați (16%). Fructoza și glucoza în principal. De asemenea, conține pectină.
Contribuția vitaminelor. Beta-carotenul și vitamina C se remarcă.
Minerale Potasiu și magneziu.
Cum se pregătește.
Este un fruct de consum ușor, proaspăt și copt. Când este coaptă, se deschide ușor și pulpa poate fi consumată cu o lingură.

Alimente pentru întărirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar uman este o apărare extrem de complexă, care nu numai că ne protejează de invadatorii străini, cum ar fi bacteriile, virușii și paraziții, dar este, de asemenea, în mare parte responsabilă pentru repararea uzurii zilnice și vindecarea leziunilor. Sistemul imunitar ne patrulează continuu corpurile pentru a găsi și, în esență, a distruge celule care prezintă semne că au pierdut mecanisme de reglare și care, în cele din urmă, pot fi semințele altor patologii.

Există o serie de factori importanți în viață care influențează sănătatea imună; din păcate, mai mulți factori îl suprimă decât îl sporesc. Din punct de vedere nutrițional, aportul scăzut de proteine ​​(sau malabsorbția) și deficiențele de vitamina A și zinc sunt cele mai relevante pentru suprimarea imunității. De asemenea, poate contribui o deficiență a acizilor grași esențiali și a altor nutrienți, cum ar fi vitaminele B6, D, C și B12, precum și mineralele seleniu și cupru. La nivel de stil de viață, suprasolicitarea, experiențele emoționale și psihologice intense, stresurile multiple și lipsa de odihnă, exerciții fizice și somn tind să ne epuizeze energia, puterea și capacitatea de apărare.

Moduri naturale de optimizare a sistemului imunitar

Nutriția, datorită influenței sale asupra mediului tractului digestiv, poate fi cel mai important factor în optimizarea funcției imune și controlul inflamației în organism. Să ne amintim că tractul digestiv este interfața principală dintre lumea exterioară și mediul nostru intern și că acolo se află amestecul de bacterii cunoscut sub numele de „microbiom”, care are un impact de reglementare enorm asupra funcției noastre imune este, prin urmare, important. Oferiți organismului alimente probiotice (varză acră, kombucha) și prebiotice (usturoi, ceapă, sparanghel, banane) prin dieta care promovează un echilibru sănătos al acestor bacterii.

Nutrienți și imunitate

În ceea ce privește substanțele nutritive, cel mai important lucru este prevenirea deficiențelor în substanțele nutritive vitale, precum vitaminele A și C și mineralul zinc. Dintre acestea, vitamina C joacă un rol important în multe aspecte ale sistemului imunitar înnăscut și adaptativ și acționează ca un puternic antioxidant. Alimentele bogate în vitamina C includ citrice, roșii, cartofi, ardei roșu și verde, kiwi, broccoli, căpșuni, varză de Bruxelles și pepene galben.

Dieta recomandată

Cea mai sigură modalitate de a proteja sistemul imunitar este să urmați o dietă antiinflamatoare care promovează, de asemenea, un microbiom intestinal sănătos și include alimente precum:

✅Pește de apă rece, in și nuci
✅O mare varietate de fructe și legume în diferite culori intense
✅Cereale integrale
✅Condimente antiinflamatoare precum turmeric, ghimbir, rozmarin, oregano și cayenne

Evitând sau limitând:

⛔️Alimente bogate în grăsimi trans și omega-6 (carne roșie și procesată; lactate; uleiuri parțial hidrogenate; uleiuri de porumb și soia)
⛔️Glucide rafinate (pâini albe, orez instant sau alb, cereale din orez și porumb, fursecuri, biscuiți, prăjituri etc.)
⛔️Băuturi răcoritoare și sucuri zaharoase

În cadrul acestei diete vom include și:

✔️Odihnă de 7-8 ore
✔️Mobilizați corpul în fiecare zi, cel puțin 30 de minute pe zi sau de 3 până la 4 ori timp de 45-60 de minute cu intensitate moderată
✔️Concentrați-vă asupra respirației și încercați să inspirați aer de calitate
✔️Practicați tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația sau yoga
✔️Adoptați o atitudine pozitivă față de viață și căutați ÎNTOTDEAUNA partea pozitivă și / sau învățați din toate evenimentele.
Toate acestea sunt „alimente” care, deși nu sunt comestibile, sunt foarte hrănitoare pentru minte și spirit.

Proprietățile și beneficiile scorțișoarei

Populară pentru aroma și aroma sa, scorțișoara provine din Asia de Sud, în special din Sri Lanka și China. Scorțișoara în sine, sunt ramuri ale micului copac numit „Canelo” și care are diferite variante și oferă diferite tipuri de scorțișoară, cum ar fi Ceylon și Cassia. Scorțișoara este, de asemenea, produsă în prezent în Indonezia, India, Madagascar, Seychelles, Malaezia, Brazilia, Guyana, printre altele.

Este frecvent utilizată în gastronomie, a devenit populară în timp datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate datorită caracteristicilor sale antioxidante, antibacteriene, fungicide și a gamei sale complete de vitamine și minerale.

Beneficiile scorțișoarei.
Unul dintre cele mai populare și adesea necunoscute beneficii ale scorțișoarei este oferit persoanelor cu diabet de tip II. Scorțișoara poate scădea nivelul zahărului din sânge datorită compusului său B1 Cinnamtannin. Consumul de scorțișoară pe stomacul gol și după fiecare masă stimulează receptorii de insulină.

De asemenea, putem menționa că scorțișoara este excelentă pentru ameliorarea disconfortului digestiv și intestinal și elimină flatulența împreună cu alte afecțiuni ale stomacului, cum ar fi arsurile la stomac sau lipsa poftei de mâncare.

În plus, componenta sa din fibre alimentare, fier și calciu reduce riscul de a suferi de boli de colon.

Scorțișa sa dovedit a fi un antidiareic eficient, deoarece normalizează ritmul intestinal. Pentru acele persoane care suferă de vărsături și greață, în special femeile însărcinate, scorțișoara le poate ajuta să depășească aceste disconforturi.

Pentru a contracara efectele îmbătrânirii, scorțișoara oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți datorită concentrației sale de compuși fenolici. Uleiul de scorțișoară și proprietățile sale antibacteriene și fungicide i-au adus o poziție în industria cosmetică.

Pentru afecțiuni generale, cum ar fi gripa sau alte afecțiuni respiratorii ușoare, se recomandă un ceai de scorțișoară, deoarece ajută la combaterea febrei, a tusei și este un stimulent energetic.

Pentru femeile care suferă de disconfort în timpul menstruației, scorțișoara și proprietățile sale anticoagulante pot ajuta la minimizarea acestor dureri.

Scorțișoară oferă o cantitate semnificativă de vitamina C, B1, fier, potasiu, calciu și fosfor, excelente pentru corpul nostru în general. La nivel emoțional, scorțișoara, gustul și mirosul acesteia pot fi folosite pentru efectele sale relaxante de a face față stresului.

Contra-indicații de scorțișoară.
Scorțișoara, ca multe alte alimente, are unele contraindicații de care trebuie să ținem cont.

De exemplu, consumul de scorțișoară nu este recomandat băieților și fetelor sub 2 ani. În plus, în caz de ulcer intestinal, utilizarea scorțișoarei trebuie întreruptă.

Pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiace, ar trebui să-și modereze consumul de scorțișoară, deoarece aceasta tinde să crească ritmul cardiac. Nici aportul de scorțișoară nu este recomandat împreună cu alte medicamente, deoarece fiind un antibiotic natural, acesta poate modifica acțiunea medicamentelor în organism.

Excesul de scorțișoară poate fi, de asemenea, dăunător, iritând mucoasa bucală și îngreunând respirația.

Important pentru a profita de beneficiile scorțișoarei este să fiți moderat în utilizare și consum.

Broccoli, beneficii și proprietăți

Broccoli este o plantă din familia brassica numită anterior oliflorruciferă. Alte legume din aceeași specie includ varză, conopidă și varză de Bruxelles. Această legumă provine din culturi în climă răcoroasă, deci nu este de obicei foarte prosperă în timpul verii.

O plantă care are capete de flori cărnoase verzi abundente, dispuse în formă de copac, pe ramuri care cresc dintr-o tulpină comestibilă groasă.

Cuvântul „broccoli” provine din italianul „brocco”, care înseamnă germeni.

Această legumă este bogată în substanțe nutritive și are diverse beneficii atunci când este consumată. Broccoli are un conținut ridicat de vitamina C, o porție de 100 de grame. oferă mai mult de 150% din aportul zilnic recomandat al acestei vitamine. De asemenea, conține vitamina K, vitaminele B, vitamina A, magneziu, fier, zinc, crom, cupru, potasiu, fosfor, proteine, fibre și fitonutrienți.

Broccoli este de obicei consumat fiert sau aburit, deși acest lucru nu înseamnă că nu poate fi consumat crud. A devenit popular ca un aliment super sănătos și a fost adăugat la un număr mare de feluri de mâncare obișnuite din întreaga lume.

Broccoli este un aliment care a devenit din ce în ce mai popular, încorporat în meniurile școlilor, restaurantelor și chiar în bucătăriile marilor restaurante.

De asemenea, gustos, broccoli este bogat în proteine, fier, calciu, vitamine, minerale și bioflavonoide, adică un produs esențial pentru cei care caută un aliment sănătos bogat în nutrienți.

Proprietăți sănătoase ale broccoli.
În primul rând, putem începe prin a vorbi despre broccoli ca un mare aliat pentru a combate semnele îmbătrânirii cauzate de oxidarea naturală a organismului, deoarece această legumă oferă o cantitate mare de vitamina C și E, flavonoide, beta-caroten și izotiocianați, componente care se remarcă ca antioxidanți. Producția de colagen, care ajută la menținerea pielii tinere, este stimulată de vitamina C, în timp ce vitamina E întărește celulele pielii.

La rândul său, broccoli este un bun agent detoxifiant, care vă poate ajuta să eliminați toxinele precum acidul uric și altele, datorită îmbunătățirii funcțiilor hepatice. Efectul poate fi menținut până la două săptămâni după ce ați consumat această legumă, de aceea este important să o adăugați zilnic la mesele dvs. pentru a obține cel mai bun rezultat.

Vederea noastră poate fi, de asemenea, îmbunătățită remarcabil de de aportul de broccoli. De fapt, această legumă oferă vitamina B2, ajutându-ne ochii să se adapteze la schimbările de lumină, precum și prevenind apariția cataractei sau cel puțin reducând probabilitatea apariției acestora. De parcă nu ar fi suficient, în broccoli există și luteină și zeaxantină, componente care vă ajută să reduceți riscul de a suferi de degenerația maculară și alte probleme legate de organul optic.

Broccoli este, de asemenea, un bun aliat pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece conținutul ridicat de fibre și conținutul scăzut de calorii îl fac un aliment foarte benefic pentru această afecțiune. În plus, conține câteva substanțe care pot preveni daunele cauzate de diabet în vasele de sânge.

Pentru consum, cele cu flori deschise, moi sau gălbui, trebuie respinse.

Poate fi depozitat nespălat în pungi de plastic perforate în cutia de fructe de la frigider timp de 3-5 zile, pentru a evita mucegaiul.

Proprietățile nutriționale ale broccoli.
– Vitamine: este o sursă bună de vitamina C, acid ascorbic, niacină și vitamina A.
– Minerale: potasiu și cantități mai mici de calciu, sodiu și magneziu.
– Broccoli conține o proporție semnificativă de sulf.
– Fibră.

Soiuri de broccoli.
În Italia, practic toate soiurile au fost dezvoltate. Soiul calabrese este cel mai comun, cu capete largi, cărnoase, verzi sau mov.

Soiul romanesco este cel mai asemănător cu conopida ca formă și aromă, deoarece au capete aglomerate și emisferice formate din multe puncte conice ordonate, culoarea lor este de obicei verde gălbui pal și sunt foarte decorative.

Deci ce mai aștepți? Începeți să includeți broccoli în felurile dvs. de mâncare din acest moment.

Cum se cultivă broccoli organic acasă.
Procesul de plantare este simplu, dar necesită îngrijire, deoarece broccoli este sensibil la variațiile de temperatură.

Broccoli organic își poate păstra intacte proprietățile alimentare, evitând pesticidele chimice și alte produse sintetice care afectează bunăstarea consumatorului.

Unul dintre principalele avantaje ale broccoli este că poate fi cultivat în diverse medii, acestea fiind externe sau chiar interne. Mulți oameni se întreabă dacă broccoli organic poate fi cultivat în recipiente mici. Răspunsul este da, este o opțiune viabilă pentru cei care practică agricultura urbană sau pentru cei care locuiesc în case mici. Procesul de plantare este simplu, dar necesită o atenție deosebită, deoarece broccoli este sensibil la variațiile de temperatură.

Plantare
Broccoli de ramură este mai profitabil pentru producător, deoarece oferă mai multe culturi și are o acceptare mai mare pe piață. Broccoli este un aliment ieftin, prin urmare, poate fi o oportunitate pentru cei care doresc să înceapă să investească în plantații organice.

Semințe și răsaduri.
Înainte de a începe procesul de plantare este important să alegeți semințe bune, care să corespundă sezonului în care sunt plantate și care aparțin tipului dorit de broccoli.

Semințele pot fi plasate direct în grădină sau răsadurile pot fi pregătite, prin care se efectuează o preselecție a celor mai bune plante înainte de transplantare.

Semințele trebuie depozitate în găuri cu adâncimea de 0,5 cm până la 1 cm și trebuie acoperite cu sol și materie organică. Fiecare gaură trebuie să conțină 2 sau 3 semințe.

Solul
Solul potrivit pentru cultivarea broccoli organice trebuie să fie greu, bine drenat, bogat în materie organică și trebuie să fie, mai presus de toate, un sol fertil, cu un pH cuprins între 6 și 7. Cu toate acestea, broccoli este un aliment care necesită cantități mari de bor și molibdenul să se dezvolte puternic, dacă solul nu are aceste caracteristici, este important ca fermierul să folosească îngrășăminte organice pentru a atinge echilibrul. Se recomandă să se semene suprafețe mari, să se facă o analiză chimică a solului și să se caute un agronom care să indice fertilizarea corespunzătoare.

Cum să-l spațiezi.
La calcularea distanței, cultivatorul trebuie să ia în considerare faptul că distanța dintre plante va fi mai mare decât dimensiunea broccoliului și a ramurilor, deci va avea loc să se dezvolte. Dar plantele din spații mici pot produce mai repede, din spațiul minim necesar. Între nevoile fiecărei plante, o distanță între 30 cm și 60 cm și între rândurile de plantare se recomandă ca spațiul să fie de cel puțin 60 cm și să nu depășească 1 m.

Clima
Temperatura ideală pentru dezvoltarea plantei este de 6 ° C până la 23 ° C. Trebuie să fim conștienți de climă în timpul însămânțării, deoarece este un proces esențial, astfel încât să putem evita variațiile termice care împiedică dezvoltarea corectă a plantei.

Iluminare.
Un alt factor important în creșterea broccoli organice este de a ține cont de câtă lumină primește planta. În mediile domestice este necesar să crească broccoli în locuri care primesc luminozitate ridicată. În livezi, broccoli ar trebui să primească câteva ore de soare.

Irigare.
Udarea broccoli trebuie făcută cu mare atenție, deoarece solul trebuie păstrat umed, dar nu prea umed. Excesul de apă crește proliferarea bacteriilor și a bolilor, prin urmare, acestea ar trebui evitate. Dacă este necesar, este posibil să se instaleze metoda de irigare prin picurare care menține solul umed, previne apariția apei și evită risipa de apă.

Recolta.
Transplantul și recoltarea trebuie făcute noaptea, cu solul bine udat, deoarece planta este foarte sensibilă. În plus, producătorul trebuie să fie atent la prezența plantelor invazive și a insectelor care pot apărea. Verificați broccoli în mod regulat pentru a crește controlul și prevenirea bolilor.

Timpul de recoltare variază între tipurile de broccoli, acesta poate fi recoltat între 75 și 100 de zile după plantare. Tipul de ramură are o perioadă mai scurtă pentru recoltare, variind între 60 și 90 de zile. Broccoli de ramură oferă avantajul de a fi mai productiv, deoarece are inflorescențe la intervale de 5 până la 10 zile până la sfârșitul înfloririi.

Broccoli organic este un aliment versatil care place tuturor, așa că nu este nimic mai bun care să ofere familiei tale un produs de calitate bogat în substanțe nutritive.

Top 10 produse pentru imunitate pe mynature.ro

Mai jos va prezentam topul produselor de la FARES pe care le gasiti pe mynature.ro la acelasi pret ca la….FARES

10. Hapciu, R3, capsule

✅ Contribuie la calmarea iritaţiilor mucoasei nazale şi a gâtului şi la uşurarea respiraţiei

✅Reduce secreţiile mucoasei nazale- Ajută la fluidizarea şi eliminarea secreţiilor bronşice

✅Ajută la eliminarea disconfortului respirator

✅Ajută la reducerea numărului micro-organismelor potenţial patogene de la nivelul tractului respirator

✅Diaforetic (induce transpiraţia), reducând temperatura corpului

✅Ajută mecanismele proprii de apărare ale organismului prin stimularea imunităţii.

9. Biomicin (Antibiotic natural), A14, capsule

✅Antibacterian natural. Produs pe bază de uleiuri esențiale ce combate afecțiunile bacteriene care apar la nivelul pielii, al aparatului respirator și digestiv.

✅Sigur pentru flora intestinală. Datorită compoziției bogate în uleiuri, capsulele Biomicin nu atacă flora intestinală.

✅Administrarea repetată nu produce rezistență.

8. Biomicin Forte, A15, capsule

✅Antibacterian natural împotriva infecțiilor respiratorii.

✅Formulă naturală pe baza de uleiuri esențiale pentru eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului respirator.

✅Uleiul esențial de cuișoare împiedică dezvoltarea tulpinilor ce cauzează infecții respiratorii de natură bacteriană.

✅Acționează și asupra bacteriilor rezistente la antibiotice.

Spre deosebire de antibioticele de sinteză administrarea repetată de BIOMICIN FORTE nu generează efecte adverse:-nu produce rezistență-nu generează hepato și nefro-toxicitate-nu afectează flora intestinală si imunitatea-nu induce alergii și nu favorizează apariția candidozei

7. Biosept, A5, capsule

✅Biosept capsule are un puternic efect antiviral, antifebril și antiinflamator
✅Prin dozarea bine studiată s-a obținut un efect sinergic (de potențare reciprocă) al plantelor din componența capsulelor Biosept
✅Proporțiile ingredientelor active asigură un raport optim doză-efect
✅Efectul antiviral al frunzelor de măslin și al cuișoarelor este asociat acțiunii puternic antiinflamatoare a extractului din scoarță de salcie, a mugurilor de plop (propolis vegetal) și a lichenului de piatră
✅In plus, prin extractul din scoarță de salcie, BIOSEPT capsule are un efect antifebril și antiinflamator.
✅Eficiența produsului s-a realizat in colaborare cu medici specialiști pneumologi și medici de familie.

6. Imunitate cu 7 ciuperci, F163, capsule

✅Conferă o bună imunitate

✅Susţine procesele de apărare ale organismului faţă de microorganismele potenţial patogene

✅Stimulează producerea de interferon în organism

✅Adaptogen, tonic general, susţine adaptarea organismului la stres, suprasolicitare fizică şi psihică

✅Ajutor în stări de oboseală persistentă, convalescenţă

✅Protector hepatic şi renal

✅Protejează faţă de radiaţii

✅Reduce efectele negative ale chimioterapiei

✅Antioxidant

5. Imunitate Respirator si Digestiv, F160, capsule

  • Astragalus, ghiara mâţei, usturoiul, ghimbirul, echinacea şi piperul lung cresc rezistenţa organismului şi susţin apărarea naturală a acestuia.
  • ✅Echinacea, ghimbirul şi piperul lung susţin sistemul imunitar şi sănătatea tractului respirator superior
  • ✅Ghimbirul şi piperul lung susţin digestia.
  • ✅Astragalus şi ghimbirul susţin tonusul organismului.

4. Biosept Forte, A22, capsule

✅Produsul este recomandat pacienţilor cu infecții respiratorii de natură virală 

✅Biosept Forte este o formulă originală și complexă din 8 uleiuri esenţiale și 1 extract uleios concentrat 

✅Efect şi absorbţie rapidă datorită compoziţiei din uleiuri esenţiale 

✅Prin dozarea bine studiată s-a obținut efectul sinergic al uleiurilor esenţiale din componența complexului fitoterapeutic 

✅Antiviral natural din uleiuri esențiale special conceput pentru:– a reduce puterea de infectare a virusurilor– a inactiva virusurile prin scăderea conținutului de ATP (adenozin trifosfat), diminuând energia virusurilor 

✅Uleiurile esenţiale folosite în compoziţia capsulelor moi sunt riguros caracterizate botanic şi biochimic (cu o compoziție bine definită a principiilor active majoritare) ce asigură efect crescut şi reproductibil 

✅Selectarea ingredientelor active din compoziția Biosept Forte capsule s-a realizat ținând cont de modul de acțiune directă al uleiurilor esențiale asupra germenilor infecțioși de natură virală. Cercetările științifice demonstrează inhibarea înmulțirii virusurilor în celula gazdă, inactivarea virusurilor și creșterea rezistenței celulelor organismului în fața atacului viral 

✅Special pentru a reduce puterea de infectare a virusurilor și inactivarea acestora încă de la primele administrări, se începe cu doza de atac, astfel se recomandă 6 capsule în prima zi, 5 capsule în ziua a 2-a, 4 capsule în a 3-a zi, iar în zilele 4-7, 3 capsule pe zi 

✅Produs 100% natural, fără excipienţi ce asigură o biodisponibilitate optimă!

3. Biosept Plus, A24, comprimate

✅ Biosept Plus comprimate contine 3 plante cheie pentru apărarea organismului, propolis, şi 9 uleiuri esenţiale cu acţiune puternică antivirală.
✅ Antiseptic al gurii şi gâtului.Uleiurile esențiale, plantele şi propolisul din compoziția comprimatelor de supt inhibă dezvoltarea germenilor patogeni (virusuri şi bacterii) la nivelul cavităţii bucale, oprind astfel la poarta de intrare procesul infecţios. ✅Astfel vă ajută eficient în prevenirea virozelor respiratorii.
✅Efect puternic antiviral. Echinacea, lemnul dulce, astragalusul si uleiurile esenţiale alese în formula acestui produs au dovedit în studii acţiune asupra mai multor tipuri de virusuri printre care şi cele respiratorii.
✅Calmant în caz de iritare a gâtului și faringelui. Lemnul dulce şi propolisul reduc durerile și iritația de la nivelul gâtului. Efectele se simt încă de la primele administrări.
✅Ușurează și împrospătează respirația.  Uleiurile esențiale de mentă şi eucalipt au un efect puternic decongestionant al căilor respiratorii.
✅Recomandat și copiilor începând cu vârsta de 3 ani. Comprimatele au un gust plăcut, fiind ușor de administrat și în cazul celor mici. După administrare, nu se consumă alimente sau lichide timp de 30 de minute.
✅Nu are efecte adverse.
✅Nu conține arome și coloranți sintetici.
✅Din surse 100% naturale.

2. Imunitate cu miere si propolis, F149, sirop

✅Imunostimulator,✅ vitaminizant,✅ creste rezistența organismului la infecții, ✅tonic general.

Recomandări: în caz de imunitate scăzută, tratamentul preventiv al infecțiilor acute de căi respiratorii superioare, adjuvant în perioadele de convalescență.

  1. Biosept cu miere si propolis, A13, sirop

✅Sirop natural împotriva virusurilor respiratorii. Combinație sinergică unică de 9 plante și 4 uleiuri esențiale.  (ghimbirul crește eficiența echinaceei cu 66%). Formulă inovatoare naturală.
✅Rezultate rapide fără reacții adverse. Disconfort respirator ameliorat rapid cu eficiența confirmată clinic. Produs bine tolerat. Nu necesită asocierea de antibiotice alopate.
✅Sirop destinat și pentru cei mici. Plantele medicinale folosite la prepararea siropului sunt compatibile cu organismul celor mici. Conține miere de albine în proporție de min. 64%.

Burritos cu brocoli

Timp de preparare: 30 minute Pentru 4 persoane

INGREDIENTE:

2 linguri de ulei de măsline
2 cepe mici, tocate (sau șalote)
400 de grame teci de fasole, clătite și scurse
1 linguriță de boabe de curcuma
1/2 linguriță boia afumată
1 cub de legume (pt supe)
1 lingura piure de rosii
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat marunt
Sare de mare și piper măcinat
1 avocado
Suc de lămâie
Jumătate de Chili roșu, fără semințe și tocat mărunt
1 lingură de coriandru proaspăt, tocat mărunt
200 de grame de broccoli
4 lipii subțiri
100 de grame de baby spanac, spălat și uscat
50 de grame de brânză cheddar rasă (opțional)

Mod de preparare:

Încălziți tigaia la foc mic cu o lingură de ulei de măsline și adăugați ceapa tocată mărunt.

Adăugați fasolea scursă în tigaie împreună cu chimenul măcinat și boiaua. Apoi, sfărâmați cubul de legume.

Adăugați piureul de roșii la 100 ml apă rece, amestecați bine și fierbeți timp de 10 minute până când lichidul s-a evaporat.

Se condimentează cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul tocat.

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.

Pentru a face guacamolul:

Tăiați avocado în cuburi, amestecați-l cu sucul de lămâie și chiliul tocat.

Se condimentează cu sare și piper și se adaugă coriandrul proaspăt.

Pentru a pregăti fajitele:

Înfășurați lipiile în folie de aluminiu și puneți-le în cuptorul preîncălzit timp de 5 minute.

Încălziți tigaia la foc mediu. Se amestecă broccoli cu uleiul de măsline rămas. Întoarceți tulpinile timp de 2 sau 3 minute până când acestea devin maronii aurii.

Pentru a servi trebuie să urmați această ordine:

Intinde lipiile.

Împărțiți spanacul pe lipii.

Adăugați fasolea, broccoli și guacamolul.

Se presară brânză cheddar rasă (opțional).

Rulați lipiile.

Se servește cu felii de lămâie.

Goji, proprietati si beneficii

Ai auzit de Goji ? Beneficiile lor incredibile pentru sănătate le-au transformat într-un superaliment minune. Provenind dintr-o plantă care crește în munții Tibetului, fructele Goji au proprietăți nesfârșite.

Este unul dintre alimentele cu cele mai multe puteri antioxidante care există. Prin urmare, servește la combaterea și prevenirea îmbătrânirii. Și datorită conținutului său ridicat de vitamina A, poate ajuta la îmbunătățirea vederii prin stimularea acuității vizuale.

Cunoscut și pentru proprietățile sale anti-cancer, servește și la reducerea tensiunii arteriale. Ajută la combaterea bolilor cardiovasculare și la prevenirea și reducerea colesterolului rău. Are un efect de întărire asupra sistemului imunitar care ne previne de tot felul de boli.

Fructele Goji sunt folosite și în dietele de slăbit pentru capacitatea lor de a da senzatia de saturatie. Chiar îmbunătățește starea de spirit, deoarece are aproape toate vitaminele B. Acționând asupra generării de endorfine și reglării sistemului nervos.

Acest fruct poate fi luat direct sau adăugat în feluri de mâncare gătite, sau infuzat, în sucuri sau piureuri. Sau chiar și în extract de capsule. Este important de menționat că, cantitatea zilnică recomandată este de 20 până la 50 de grame. Ceea ce echivalează cu trei linguri mici de fructe.

Consumul său este potrivit pentru toate tipurile de persoane, de la copii la vârstnici. Singura contraindicație existentă este în timpul sarcinii sau alăptării deoarece are un conținut ridicat de betaină, care poate provoca un avort spontan.

Dar vom ști mai bine ce sunt fructele de padure Goji: proprietăți și beneficii. În continuare, îi vom descoperi originea și chiar ce legende există în jurul acestei plante.

Goji este un arbust care crește în Himalaya si este răspândit în Tibet, China, Mongolia, Japonia și Coreea. Prima sa apariție a a fost in domeniul medicinei tradiționale chineze, în cadrul studiului proprietăților plantelor medicinale. Deși deja în mitologia chineză există aluzii la vindecarea și puterile miraculoase ale acestui fruct.

Alte denumiri prin care sunt cunoscute fructele de padure Goji sunt Goji Cherry, Tibet Cherry, Lycum, Wolfberry și Goji Berry. Acest ultim soi este cel mai utilizat comercial.

În China este cunoscut ca unul dintre cei mai importanți generatori de sănătate, alături de Ginseng și Lingzhi (o ciupercă obișnuită). Și tocmai această țară este principalul exportator de fructe de padure Goji.

Cultivarea sa s-a răspândit astăzi în restul Asiei, Est, Marea Britanie și America de Nord. Acest lucru se datorează recunoașterii proprietăților sale medicinale și creșterii cererii. Cu toate acestea, cultivarea boabelor Goji este relativ recentă. Aceste plante au crescut inițial în mod natural în munți. Dar, din cauza temperaturilor extreme din Himalaya, formarea fructelor a durat un ciclu mult mai lent decât dacă ar fi crescut pe terenuri mai calde.

Fiind un fruct aparținând familiei Solanaceae (roșii, ardei sau cartofi), cultivarea boabelor Goji este destul de ușoară. Puteți face propria cultura a boabelor de goji acasă, începând de la semințe sau butași ai plantei.

Această tufă roșiatică este foarte prezentă în cultura Chinei și a Tibetului. Există chiar legende în jurul fructelor de padure Goji. Există un festival Goji în nord-vestul Chinei. În Tibet există legenda tibetană a boabelor Goji. Și în China legenda lui Li Qing Yuen, care era un botanist chinez. Și chiar o poezie despre legenda chineză a lui Goji.

Toată această faimă se datorează nenumăratelor sale proprietăți și beneficii pentru sănătate pe care le vom descoperi mai jos.

Fructele Goji sunt cunoscute și sub numele de Fructul Fericit. Acest lucru este sinonim cu fericirea și bunăstarea pe care consumul său regulat le produce în corpul nostru.

Printre substanțele nutritive pe care le conțin, avem beta-caroten, vitamina C, întregul grup de vitamine B, antioxidanți și aproximativ 19 aminoacizi diferiți, triptofan, zinc, fier, calciu, caroten, potasiu, seleniu și fosfor. Pentru a enumera doar câteva dintre ele.

Dacă le analizăm compoziția nutrițională, vedem că acestea conțin 68% carbohidrați, 12% proteine, 10% grăsimi și 10% fibre. Ce face acest fruct unic în lume dacă ne ținem de profilul său nutritiv, deoarece este o pompă autentică de nutrienți care ne oferă beneficii precum protecția ficatului și a rinichilor. Prin conținerea betainei, este responsabilă pentru protejarea ficatului și calmarea sistemului nervos în același timp.

Produce o îmbunătățire importantă a memoriei și favorizează buna funcționare a mușchilor noștri. Datorită conținutului său în Physalin, este un medicament natural pentru combaterea leucemiei și a hepatitei B. De asemenea, elimină ciupercile și bacteriile. În cele din urmă, conținutul ridicat de substanță numită Cyperone îmbunătățește funcțiile inimii, deoarece reglează tensiunea arterială.

Putem afirma că fructele Goji sunt cel mai puternic antioxidant care a fost studiat. Datorită puterii sale de a proteja împotriva radicalilor liberi, devine un aliment anti-îmbătrânire excelent.

De asemenea, îmbunătățește potența sexuală și are proprietăți antiinflamatorii. Printre aceste proprietăți antiinflamatorii este un mare aliat în vindecarea cancerului. Pe lângă îmbunătățirea efectelor radio și chimioterapiei.

În ceea ce privește utilizarea sa externă, fructele Goji vindecă arsurile, ulcerele și rănile de pe piele. De asemenea, ciuperci, datorită proprietăților lor antibacteriene. Și, de fapt, datorită puterii sale antioxidante, accelerează regenerarea celulară, crescând producția de colagen. Cu care devine un mare aliat al frumuseții.

Dar, ca și cum toate beneficiile enumerate mai sus nu ar fi suficiente, fructele Goji reduc febra, ameliorează tusea și reduc sângerările interne și externe. Este un remediu excelent pentru tuberculoză, ameliorează astmul, este un diuretic, purgativ și reglează nivelul colesterolului din sânge.

Ashwagandha. Descoperiți marile beneficii ale „ginsengului indian” pentru sănătate

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de Withania somnífera, este o plantă medicinală tipică din India și este cunoscută pe scară largă pentru beneficiile sale asupra sănătății, proprietățile sale antioxidante favorizează sistemul imunitar și nervos și poate fi folosită chiar și ca afrodisiac.

Beneficii pentru sănătate Ashwagandha.
Această plantă denumită în mod popular „Ginseng indian” este utilizată ca tratament eficient împotriva insomniei, deoarece acționează ca un relaxant muscular și vă permite să intrați într-un somn profund, reduce și simptomele stresului, iar efectele sale sunt comparabile cu medicamentele utilizate pentru tratarea anxietății sau depresiei.

Diverse studii medicale au dovedit că Ashwagandha, datorită nivelului ridicat de antioxidanți, are un efect pozitiv asupra persoanelor care suferă de boli degenerative grave, cum ar fi Alzheimer sau boala Parkinson, deoarece beneficiază de sinapsă, adică de reconstrucția uniunii neuronale, regenerând sistemul nervos central.

La fel, planta funcționează ca un puternic antiinflamator și este utilizată pentru a trata durerea legată de osteoporoză și artrita reumatoidă, în aceste cazuri se aplică ca un ulei pe zonele afectate provocând o ușurare aproape imediată.

De asemenea, este consumat de pacienții cu diabet zaharat de tip 2, deoarece ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, este, de asemenea, un supresor al poftei de dulciuri și reduce pofta de mâncare, de aceea este recomandat pacienților nou diagnosticați în procesul de adaptare la noua dietă.

Potrivit cercetărilor științifice de la Universitatea din Arizona, Ashwagandha are efecte anticanceroase și s-a demonstrat că previne reproducerea celulelor tumorale la pacienții cu cancer de sân, plămâni și colon, deoarece witaferina, una dintre componentele plantei, inhibă creșterea vaselor de sange în tumori maligne împiedicându-le să crească în dimensiune.

Proprietățile acestei plante revitalizează corpul și de aceea este folosită în mod tradițional în Asia ca potențator al libidoului masculin, printre efectele sale se numără îmbunătățirea circulației sângelui și este utilizată în cazuri de impotență sexuală sau chiar infertilitate.

Utilizări estetice Ashwagandha.
Ashwagandha, pe lângă toate beneficiile pe care le aduce sănătății, este folosit și ca tratament estetic natural, care întinerește pielea și întărește corpul, crescând vitalitatea și energia celor care o consumă.

Datorită antioxidanților găsiți în componentele sale, planta reușește să lupte împotriva radicalilor liberi, care sunt substanțele chimice din organism responsabile de îmbătrânire, riduri și pete ale pielii. Consumul de somníferă Withania reduce efectul acestor molecule, întârziind semnele vizibile ale îmbătrânirii.

Beneficiile sale nu se termină acolo, deoarece stimulează și producția de colagen, care menține pielea proaspătă și netedă. Frunzele sale au și proprietăți curative și de aceea se recomandă aplicarea sa pe răni, deoarece este utilă în procesul de vindecare a pielii.

Nivelurile ridicate de cortizol, un hormon produs de stres, afectează corpul și provoacă căderea părului, deoarece Ashwagandha stabilizează cantitatea de cortizol și stimulează foliculii de păr, funcționează ca un tratament împotriva căderii părului, pe lângă revitalizarea acestuia, deoarece promovează producția de melanină care își menține pigmentarea.

Planta este, de asemenea, bogată în vitamine și minerale, cum ar fi fierul, azotatul de potasiu, acizii grași și glucoza, motiv pentru care îmbunătățește digestia și elimină toxinele care sunt ingerate prin alimente.

Consumul de Ashwagandha.
Există diferite moduri de a consuma Ashwagandha, de la capsule găsite în farmacii până la ceaiuri de plante naturale făcute acasă.

Withania somnífera se găsește sub formă de capsule în majoritatea farmaciilor, multe medicamente relaxante sau pastile de dormit sunt fabricate din această plantă, este ușor de accesat și puteți lua o pastilă zilnică, efectele vor începe să fie observate după câteva săptămâni.

Cel mai tipic mod de a consuma planta este prin infuzii de casă, pentru aceasta trebuie să cumpărați rădăcina plantei în orice magazin alimentar natural și să continuați să fierbeți timp de aproximativ 15 minute. Ashwagandha este cunoscut pentru gustul și mirosul său puternic, uneori descris ca „aromă de cal”, de aceea se recomandă combinarea acestuia cu alte ierburi naturale precum cimbru, lemn dulce sau eucalipt.

Puteți obține, de asemenea, extractul de plante sub formă de pulbere pentru a o adăuga la băuturi, de preferință sucuri, și astfel să-i mascați gustul amar.

Efectele secundare ale Ashwagandha.
Fiind o plantă naturală, Ashwagandha nu are de obicei efecte secundare adverse, totuși consumul său în cantități mari poate produce, ca orice altceva, simptome negative.

Datorită proprietăților sale diuretice, consumul excesiv al plantei poate provoca dureri abdominale severe și chiar diaree.

Consumul său nu este recomandat persoanelor cu HIV sau care iau imunosupresoare, deoarece efectele sale stimulatoare asupra sistemului imunitar pot fi dăunătoare.

Nu trebuie utilizat de femeile însărcinate sau care alăptează, deoarece poate interfera cu alimentația bebelușului.

Deoarece planta are efecte asupra somnului, ar trebui să se acorde o atenție deosebită dacă este ingerată în timp ce persoana folosește medicamente pentru anxietate, depresie, sedative sau orice barbituric, deoarece efectul acesteia poate fi sporit de aceste substanțe.

De asemenea, se recomandă ca odată ce Withania somnífera a fost consumată, individul să evite utilizarea utilajelor grele, deoarece va fi mai dificil să se mențină concentrarea și viteza reflexelor.

Fără îndoială, Ashwagandha aduce mari beneficii corpului uman, în prezent sunt efectuate diverse studii medicale asupra acestei plante antice, deoarece se crede că, componentele sale ar putea fi răspunsul la diferite boli degenerative.

Consumul acestei plante ne va conduce la îmbunătățirea vitalității și la creșterea calității vieții noastre, folosită de secole în lumea orientală astăzi avem ocazia să o folosim în Occident, fie cu doze recomandate de medic, fie ca ceai de plante, Withania somnífera trebuie inclusă în dieta dumneavoastră.